Igår åkte vi till syrran å hennes sambo i  köping och fick hjälp att byta den sista felaktiga punkten innan besiktning på volvon. Kunde betala en slant och var glad att syrrans sambo ville hjälpa oss då bilmek skulle ha typ det dubbla.
Alla andra poster var godkända på förra efterkontrollen och idag rullade vi mot besiktingen, glada och lättade över att vi skulle få igenom bilen äntligen och kunna använda den som dragbil när vi kör enduro. Nu har ju Adde tagit ledigt en vecka med så att vi kan köra tills vi spyr.
Men så under besiktningen så står plötsligt 5 pers och tittar och lyser under bilen och dom drar i däcket och pekar på rost, altså tidigare godkända poster...
Då framkommer det att de inte klassas som godkända, varpå jag frågar varför det isåfall inte framkommit under de två tidigare besiktningar jag gjort där.
först får jag inget svar, men sen i kassan när vi får veta att vi altså får 2 nya 2;or som ska vara åtgärdade inom en vecka, samt att det borde framgått tidigare och som plåster på såren bjuder dom på nästa besiktning, vilket altså motsvarar 300kr.
 
Nu i efterhand när chocken lagt sig lite, så känner jag mig jävligt frustrerad över att bli drabbad av avsaknaden av deras kompetens!
Nu ska man särhålla att det är inte deras fel att det är fel på bilen! MEN -
Om jag fått nerslag på dessa punkter när jag var där FÖRSTA gången , så hade vi kunnat ta ett annat beslut hurvida vi skulle lägga ner pengar på att laga en gammal rostig v40 från -00 ...
Då hade det inte gått ut över vår fritid.
Det här har nu resulterat i att vi måste ombesikta bilen senast nästa måndag... Då är det en helt ny besiktning som ska göras efterson tidsperioden för ombes löper ut. Dessutom kommer bilens vanliga besiktningsperiod i nov-feb vilket innebär att även om vi nu lyckas få den klar till på måndag kanske man hittar nya fel, vilket man troligtvis gör då vi vet att bromsar bak är dåliga samt handbromsens påverkan, likväl så behöver kamremen bytas.. Det blir i slutänden för mycket pengar att lägga..
Men baserat på det första besikningsprotokollet så tyckte vi att felen var värda att fixa för att få köra våran nufunna sport enduro!
Vi la ner jobb för att hitta en billig släpa..
Om vi hade fått veta tidigare att det var så mycket fel så hade vi nog struntat i att lägga pengar på volvon och köpt en skåpbil istället. Nu står vi här och har lagt massa pengar på en bil som troligtvis ändå är på väg till skroten.  Nu står vi inför beslutet att lägga mer pengar på bilen, eller låta det gå ut över våra möjligheter till träning. Att köra runt med en dålig styrled med barn i bilen känns oansvarigt så den här veckan Andreas tagit ledigt för att kunna köra känns ju också så jävla nersmutsad!

så tack kära bilprovningen för 300kr, men de är inga plåster på såren för ert slarv.. 
Jag känner inget förtroende att lita på att ni informerar om allvarliga brister på mitt fordon i framtiden, eller att ni tar ett djupare ansvar för att ni orsakat onödiga utgifter och förstört våra chanser till att träna under höstterminen.
 
Jag har dessutom flera exempel på tillfällen när vi fått poster godkända utan att ens åtgärda dem från föregående besiktningar.  
 
trött på att ta andras skit...
 
 

Kommentera

Publiceras ej